top of page

WIE BEN IK?

Gedurfd en geduldig met een vleugje humor.

Tijdens mijn tijd in Nieuw-Zeeland, toen ik daar woonde, maakte ik tijdens het snowboarden een bijzondere ontmoeting mee. In de skilift raakte ik aan de praat met een jongen met het Syndroom van Down. Samen met zijn begeleider was hij voor een dagje de bergen ingetrokken om te genieten van het snowboarden. Dat moment zette mij aan het denken.

 

Iedereen verlangt naar een moment buiten, even weg van alles. Of het nu een dagje uit is of een heel weekend weg, voor velen van ons is dit vanzelfsprekend. Maar waarom zou dit niet net zo vanzelfsprekend moeten zijn voor mensen met een verstandelijke beperking?

 

Met meer dan 10 jaar ervaring als Begeleider bij stichting ORO en de Lindehoeve Zorgeloze Dagbesteding, mijn diepe liefde voor de natuur en mijn wereldwijde reiservaring, is Boswachter Lars tot leven gekomen in 2021. Met specialistische opleidingen en mijn natuurlijke rust en creativiteit ben ik in staat om uitdagende situaties om te buigen tot positieve ervaringen. Ik streef er altijd naar om meest positieve beleving te creëren. Dit zorgt ervoor dat deelnemers met een stralende glimlach het leven in gaan. Bovendien ondersteun ik ook bij verschillende woongroepen en dagbestedingslocaties, omdat ik graag onder de mensen ben.

 

Ik begrijp natuurlijk dat het niet zomaar iets is om je kind met mij op pad te sturen. Eén ding staat voor mij bovenaan: een gerust gevoel voor iedereen. 

Als een mensen-mens vind ik het geweldig om je te leren kennen. Voel je vrij om contact op te nemen. Dit kan via een telefoongesprek, maar ik kom ook graag langs voor een kennismaking.

 

Wil je meer informatie of twijfel je nog? Neem gerust contact met me op. Je kunt bellen of een bericht sturen naar 06-38821638 ik zal dan zo snel mogelijk reageren.

IMG_8281_jpg.jpg

WAT ANDEREN ZEGGEN

Via de nationale hulpgids zijn wij in contact gekomen met Lars. Vanaf het eerste moment dat ik hem sprak wist ik dat dit een goede match zou zijn met onze zoon Luuk en dat wat we voor hem zochten qua begeleiding.

 

Lars is nuchter, heeft een goede dosis humor en is avontuurlijk.

Lars voelt goed aan wat Luuk nodig heeft, wat past binnen zijn mogelijkheden en maakt er elke keer weer een superleuke dag van.

Luuk leert niet alleen veel van alle avonturen in de natuur, maar ook op sociaal emotioneel vlak. Luuk geniet enorm van de momenten met Lars samen en kijkt altijd weer uit naar

de dagen waarop ze samen zijn.

 

Lars is prettig en open in het contact, en laat vaak even weten hoe het

ging, stuurt een fotootje en evalueert zo nodig.

- Susan van Beers

IMG_8715.jpg
Review

MIJN MISSIE

Steeds meer onderzoeken onderstrepen de positieve effecten van groen op de gezondheid. Natuur vermindert stress en verkleint de kans op ziektes. Een bezoek aan de natuur leidt tot een vermindering van pijn en negatieve emoties zoals boosheid, vermoeidheid en somberheid. Ook zorgt het voor een toename aan positieve gevoelens en energie. Bovendien nodigt de natuur uit tot bewegen. Waarom is er dan zo weinig aanbod voor verstandelijk beperkten om eens even écht de natuur in te duiken. Geen buitenklusjes zoals werken in de tuin, maar ervaren hoe het is om echt ondergedompeld te worden in de natuur. 

Er is nog niemand in Nederland die zich inzet om het onmogelijke mogelijk te maken. Althans dat zegt de buitenwereld tegen mij. Ik weet ook zeker dat dit mogelijk is: het organiseren van recreatieve activiteiten voor mensen met autisme of een verstandelijke beperking. Jullie kind kan eindelijk ervaren wat het is om met 1-op-1 begeleiding de natuur in te trekken. Stap voor stap bekijken we de mogelijkheden. Die staan altijd voorop. Zodat iedereen kan genieten, ook jullie als ouders. 

Boswachter Lars

- Voor ieder wat wil(d)s -

bottom of page