top of page

04

WIE BEN IK?

Gedurfd en geduldig met een vleugje humor.

Toen ik in Nieuw-Zeeland woonde kwam ik tijdens het snowboarden een jongen in de skilift tegen met het Syndroom van Down. Hij was met zijn begeleider lekker even een dagje in de bergen om te leren snowboarden. Op dat moment ging er een belletje bij mij rinkelen. 

Iedereen is een buitenmens en wil er soms is lekker tussenuit. Een dagje weg of zelfs een weekend op pad. Voor velen van ons is dat vanzelfsprekend. Waarom niet voor mensen met een verstandelijke beperking?

 

Vanuit ruim 10 jaar ervaring in de zorg als Begeleider bij ORO en de Lindehoeve Dagbesteding, mijn passie voor de natuur en mijn rondreis over de hele wereld kwam Boswachter Lars tot stand. 

Uiteraard begrijp ik dat het niet, niets is om jullie kind zomaar met mij op pad te sturen. Een ding staat voor mij altijd voorop: iedereen moet met een gerust gevoel op pad kunnen gaan. Dit doe ik met een grote glimlach op mijn gezicht. Het klinkt cliché maar een dag niet gelachen is een dag niet geleefd. Dat geldt voor iedereen.

 

Ik ben een mensen-mens die graag iedereen leert kennen. Voel je dan ook vrij om contact met mij op te nemen. Dit kan via een telefonisch gesprek maar ik kom nog liever langs voor een kennismaking. 

Stuur me een bericht via de chat en ik neem zo snel mogelijk contact op of bel 06-38821638. Als ik met een deelnemer bezig ben, neem ik de telefoon niet op. Iedereen verdient volledige aandacht en ik bel dan ook zo snel mogelijk terug.

IMG_4286.JPG

WAT ANDEREN ZEGGEN

Het liefst zou ik hier een negatieve review schrijven zodat we deze zorgtopper voor onszelf kunnen houden. Maar ik zal eerlijk zijn:

Boswachter Lars is een nuchtere Brabantse jongen met een groot zorghart. Hij kijkt niet naar de diagnose van je kind, maar volgt en observeert het kind zelf. Iets wat zeldzaam is. Zeker met zijn volgzame maatje Boet een geweldig duo voor alle dierenvrienden.

- Bianca van Hoof

thumbnail_image0.jpeg
Review

MIJN MISSIE

Steeds meer onderzoeken onderstrepen de positieve effecten van groen op de gezondheid. Natuur vermindert stress en verkleint de kans op ziektes. Een bezoek aan de natuur leidt tot een vermindering van pijn en negatieve emoties zoals boosheid, vermoeidheid en somberheid. Ook zorgt het voor een toename aan positieve gevoelens en energie. Bovendien nodigt de natuur uit tot bewegen. Waarom is er dan zo weinig aanbod voor verstandelijk beperkten om eens even écht de natuur in te duiken. Geen buitenklusjes zoals werken in de tuin, maar ervaren hoe het is om echt ondergedompeld te worden in de natuur. 

Er is nog niemand in Nederland die zich inzet om het onmogelijke mogelijk te maken. Althans zo noemt de buitenwereld het tegen mij. Ik weet juist zeker dat dit mogelijk is: het organiseren van recreatieve activiteiten voor mensen met autisme of een verstandelijke beperking. Jullie kind kan eindelijk ervaren wat het is om met 1-op-1 begeleiding de natuur in te trekken. Stap voor stap bekijken we de mogelijkheden. De wensen én mogelijkheden staan altijd voorop. Zodat iedereen kan genieten, ook jullie als ouders. 

Boswachter Lars

- Voor ieder wat wil(d)s -

bottom of page